Zoeken in deze blog

Welkom op deze weblog

"Een uit de hand gelopen hobby"
"Kent u die uitdrukking?" zou dominee Gremdaat zeggen!

Via de volgende link kunt u de volledige lijst vinden van de boeken die ik in de verkoop heb:


Daarnaast echter zijn er altijd boeken die ik graag in mijn privé bezit houd.

Het leek mij leuk om iets meer te laten zien van de boeken die ik interessant vind. Vanwege de speciale uitgave, de interessante inhoud, de schitterende band of de prachtige illustraties.

Daarvandaan dus....

En misschien laat ik u af en toe ook wel mee genieten van mijn literaire aspiraties, in proza of poezie.
Of plaats ik een afbeelding van mijn eigen schilderkunst!

Veel plezier!

Follow RolandWitte on Twitter

maandag 15 februari 2010

De roman van Tristan en Isolde. Naar de bewerking van Joseph BédierDe uitgaven van de Wereldbibliotheek Vereniging blinken vaak uit door hun bijzonder mooie en verzorgde opmaak. Ook werd er dikwijls gekozen voor (veel) illustraties van gerenommeerde kunstenaars.
Zo ook dit boekje, dat weliswaar een onopvallend uiterlijk heeft, maar dat voorzien is van waarlijk schitterende reproducties naar tekeningen in kleur op perkament van de hand van Victor Stuyvaert.Deze prachtige tekeningen doen mij nog het meeste denken aan Perzische miniaturen.
Maar ook valt de invloed van de Japanse prentkunst niet te ontkennen. Daarbij valt te denken aan de wereldberoemde prent "De grote golf bij Kanagawa" van Katsushika Hokusai.
(link Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Katsushika_Hokusai)Uitgave: Wereld-Bibliotheek-Vereniging te Amsterdam-Antwerpen. Vertaling: Marie Loke.
3e druk, 1955, 20 reproducties, gebonden, soft cover (karton), gebrocheerd, 123 pagina`s, kleine besch. bovenkant rug, signatuur op voorplat, inhoud in zeer goede staat.

(Verkocht)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten