Zoeken in deze blog

Welkom op deze weblog

"Een uit de hand gelopen hobby"
"Kent u die uitdrukking?" zou dominee Gremdaat zeggen!

Via de volgende link kunt u de volledige lijst vinden van de boeken die ik in de verkoop heb:


Daarnaast echter zijn er altijd boeken die ik graag in mijn privé bezit houd.

Het leek mij leuk om iets meer te laten zien van de boeken die ik interessant vind. Vanwege de speciale uitgave, de interessante inhoud, de schitterende band of de prachtige illustraties.

Daarvandaan dus....

En misschien laat ik u af en toe ook wel mee genieten van mijn literaire aspiraties, in proza of poezie.
Of plaats ik een afbeelding van mijn eigen schilderkunst!

Veel plezier!

Follow RolandWitte on Twitter

zaterdag 6 februari 2010

Mineke in Muizenland: Nel WiebengaMuizen schijnen altijd dankbare hoofdpersonen te zijn in verhaaltjes voor kinderen. Zeker in de periode 1940-1950. Ik denk bijvoorbeeld aan het verhaal van Knabbelgraag dat ik als kind heb verslonden. Misschien kwam dat doordat er sprake was van voedselschaarste en er nog geen koelkasten bestonden? Wie weet!
Ondanks al mijn naspeuringen op internet heb ik niet meer kunnen vinden dan slechts de titel van het boek en de namen van schrijfster en illustrator(en) (Nel Wiebenga en Ab Koning).Het werd (hoogst waarschijnlijk) uitgegeven in het jaar mijner geboorte: 1943.
Op de binnenkant van de omslag staan allerlei tips en recepten voor een gezonde voeding.Uitgave van den Voedingsraad, 1943, oblong, 22x24 cm, soft cover, 20 pagina`s.

Het boekje is inmiddels verkocht, dus ik kan eventuele geïnteresseerden slechts tevreden stellen met bovenstaande afbeeldingen.

1 opmerking: